Julefrokosten (1976) Foto: Peter Pagh
Julefrokosten (1976) Foto: Peter Pagh

Oplev julefrokosten over alle julefrokoster i biografen

Den 19. november er det nøjagtigt 40 år siden filmklassikeren Julefrokosten havde premiere, og det fejres med en særlig jubilæumsvisning i biografen.

Julen varer som bekendt kun til påske, og derfor kan man nu endelig begynde at se frem mod den kommende juletid. I hvert fald bør man sætte kryds i kalenderen den 19. november 2016, hvor julen skydes i gang med en festlig biografvisning af Julefrokosten fra 1976 med drukeskapader af blandt andre Preben Kaas, Lisbet Dahl, Jørgen Ryg, Jesper Langberg og Judy Gringer.

Filmen har indkapslet det løsslupne vanvid, der hvert år finder sted rundt om i det ganske danske, når låget skrues af snapsen og der kommer sild på bordet. Selvom det er fire årtier siden, filmen fik premiere i biografen, er opskriften langt hen ad vejen den samme i dag.

Herreloge får selskab

Idéen til jubilæumsvisningen kom fra filmentusiast Mikael Johansen, som sammen med sin herreloge hvert år samles for at se Julefrokosten. I anledning af filmens jubilæum kontaktede herrelogen Nordisk Film for at høre, om de i år kunne se filmen i biografen, og den idé blev taget så varmt imod, at flere end 1200 danskere nu får mulighed for at gense filmklassikeren på det store lærred.

I 1976 solgte filmen over 700.000 billetter i biografen, men helt så mange billetter bliver ikke sat til salg denne gang. Filmen kan ses i Nordisk Film Biografer i både København, Aarhus, Aalborg, Herning og Odense, og det forventes at billetterne sælges hurtigt.

Jubilæumsvisningen af Julefrokosten arrangeres af Nordisk Film Biografer og Dansk Filmskat. Filmen vises kun den 19. november kl. 11.30.

Bestil din billet nu til jubilæumsprisen 40 kr.

 

Kopier link

Kort link til denne artikel

Relaterede film